Visgraatparket, Hongaarse punt of liever mozaïekparket? Laat je inspireren.

Er bestaan zoveel soorten parket: breed, smal, meerlagig, massief, licht donker … Ook parketvloeren met een patroon vallen in de smaak bij heel wat mensen. Denk daarbij aan visgraatparket, Hongaarse punt en mozaïekparket zoals Engels verband.

 

Het voordeel van mozaïek- en visgraatparket? Het hout werkt bijna niet en krimpt dus ook niet. Dat maakt het ideaal voor patronen. Bovendien oogt het nog mooi ook. We verzamelden een paar van onze realisaties. Laat je inspireren.

 

Visgraatparket

 

Het wordt al eeuwenlang gelegd: visgraatparket. Visgraatparket is echt tijdloos en geeft standing aan een ruimte. Het oogt chic, klassevol en straalt kwaliteit uit.

 

Bovendien kan je het gebruiken in een klassiek, maar ook in een modern interieur. Het is dus een heel veelzijdige parketsoort.

 

visgraatparket-hongaarse-punt-of-liever-mozaïekparket-laat-je-inspireren

 

Hongaarse punt

 

Op het eerste zicht lijkt parket met Hongaarse punt hard op visgraatparket. Toch is er een verschil. Bij Hongaarse punt zijn de aansluitende latten in verstek gezaagd.

 

Dit patroon is ontstaan doordat parketleggers bovenop de houten balken van de ondergrond begonnen te vloeren. De planken liepen oorspronkelijk dus van balk tot balk. En dat gaf een prachtig effect. In die mate dat Hongaarse punt vandaag nog steeds gebruikt wordt.

 

visgraatparket-hongaarse-punt-of-liever-mozaïekparket-laat-je-inspireren-2

 


Mozaïekparket

 

Binnen de mozaïekparket heb je nog heel wat varianten. Denk maar aan dambordstructuur en Engels verband. Onze favoriet? Lamel op kant. Op de foto hieronder geeft het de ruimte een strakke, moderne touch.

 

visgraatparket-hongaarse-punt-of-liever-mozaïekparket-laat-je-inspireren-3

 

Maar je kan natuurlijk verder gaan dan Engels verband of dambordpatroon. Op de foto hieronder is echt gespeeld met patronen om de ruimte een ziel te geven.

 

 

visgraatparket-hongaarse-punt-of-liever-mozaïekparket-laat-je-inspireren-4

 

Ben ja na dit artikel helemaal verkocht aan visgraatparket, Hongaarse punt of mozaïekparket? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze showroom. We hebben nog veel meer voorbeelden voor je klaar liggen.

 

Tip: neem foto’s mee van je woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer. Zo weten we in een oogopslag van welke stijl je houdt.