Hoe massief parket met vloerverwarming combineren?

Je hoort heel wat theorieën over de combinatie vloerverwarming en massief parket. Sommigen beweren dat de twee absoluut niet te combineren zijn, volgens anderen kan het wel. Ons advies? Je kan onder massief parket zeker vloerverwarming leggen, maar je moet op een aantal dingen letten. Ontdek hieronder hoe je het aanpakt.

 

Massief parket met vloerverwarming combineren doe je zo

 

Hou je van het warme gevoel van massief parket? En wil je tegelijk altijd aangenaam warme voeten, ook in de winter? Dan kan je vloerverwarming onder je massief parket leggen. Daarbij is het wel belangrijk dat je een aantal dingen respecteert.

 

Weet dat goed gedroogd hout belangrijk is

 

Kies in de eerste plaats voor een massief parket dat op een goede, rustige en betrouwbare manier gedroogd werd. Daarbij zal je automatisch belanden bij parket van hoge kwaliteit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij hoge schommelingen in temperatuur of luchtvochtigheid.

 

Kijk naar harde houtsoort

 

Zoek naar de juiste houtsoort. Klassiek kan je voor massief parket kiezen voor eik, maar ook exotische houtsoorten zijn een optie. Denk daarbij aan merbau, afzelia of teak. Fruithouten zijn niet geschikt om te combineren met vloerverwarming.

 

Zorg voor aangepaste onderparket

 

Wil je massief parket combineren met vloerverwarming? Dan moet je eerst een speciale onderparket plaatsen die aangepast is aan vloerverwarming. Daarop verlijm je dan de massieve planken.

 

Kies planken met de juiste breedte

 

Weet dat ook de breedte van je planken relatief beperkt is. Want hoe breder de plank, hoe minder voegen en hoe minder beweegruimte het hout heeft. Als vuistregel onthoud je best een maximumbreedte van 14cm.

 

Stem je verwarmingsinstallatie juist af

 

Breng je verwarmingsspecialist zeker op de hoogte van je keuze. Het is belangrijk dat de begrenzer van je verwarming afgestemd is op hout. Anders krijg je te intense temperaturen met alle gevolgen vandien.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van parket en vloerverwarming? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in de showroom. Je kan rekenen op professioneel advies van onze specialisten.