Eco-vriendelijk en duurzaam wonen met parket

Parket is een vloer die authenticiteit uitstraalt. Hout geeft aan je woning een natuurlijke en eerlijke charme. Tenminste, als dat hout ook op een eerlijke manier op de markt is gekomen. Maak daarom een bewuste keuze met je parketvloer en ga voor duurzaamheid. Niet alleen ecologisch, maar ook in gebruik.

Een hart voor hout met het FSC-label

Draag jij ecologie hoog in het vaandel? Check dan of je parket het FSC-label heeft meegekregen. Parket met FSC-label is vervaardigd uit hout dat gerooid werd volgens strikte ecologische en economische normen. Voor elke boom die wordt gekapt, komt er een andere in de plaats of wordt er een gerecycleerd. Met gecertificeerd parket woon je dus milieubewust en verantwoord.

Na honderd jaar nog altijd een blikvanger

Wie werd er niet een keer verliefd op zo’n prachtige visgraatparket in een oud herenhuis? Of op die originele houten vloer in een gerenoveerde hoeve? Investeer je in een degelijke houten vloer, dan kan je daar een leven lang van genieten. Parket leeft met je mee en behoudt zijn schoonheid. Degelijk parket haalt makkelijk de honderd jaar, en mag dan nog altijd gezien worden.

Kwaliteit gaat langer mee, ook in hout

Wil je dat jouw parket een prachtig, lang leven beschoren is? Kies voor kwaliteit. Een massieve parketvloer kan je schuren en behandelen. Telkens opnieuw, als je dat wil. Met samengestelde fineervloeren is dat niet het geval. Je kan met een meerlagige vloer absoluut ook mooie dingen doen. Maar weet wel dat zo’n vloer minder lang meegaat en slechts beperkt te renoveren is.

Duurzaam en betaalbaar

Een traditionele parket is prijziger dan een legklare vloer, ook al zijn de verschillen – plaatsing en behandeling inbegrepen – al bij al beperkt. Als je de rekening maakt op langere termijn, blijkt volhouten parket een verstandige keuze. Je kan je vloer na verloop van tijd herstellen en opnieuw behandelen. Je vloer wint er zelfs bij aan karakter. Zo leidt niet alleen je woning, maar ook je portemonnee een duurzaam bestaan.