5 voordelen van meerlagig parket

Grofweg bestaan er 2 soorten parketvloeren: klassieke, massieve parket en meerlagig parket. Meerlagig parket bestaat uit twee of drie houtlagen, waarbij de bovenste laag een massieve houtsoort is. Die bovenste laag bepaalt meteen ook de uitstraling van je vloer. Maar waarom zou je kiezen voor meerlagig parket? Lees hieronder verder en ontdek 5 voordelen.

meerlagig-parket-eik-verouderd-duisberg

 

Voordeel 1: geen ondervloer nodig

Bij meerlagig parket is het niet nodig om eerst een ondervloer te plaatsen. Dat heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats bespaar je tijd. In de tweede plaats bespaar je de extra kost van een ondervloer. Met andere woorden, twee vliegen in één klap.

 

Voordeel 2: het hout leeft minder

Je hebt het al vaker gezien: parketvloeren die opbollen of plots brede kloven krijgen. Dat komt omdat hout leeft. Onder invloed van externe factoren, zoals de vochtigheidsgraad en temperatuurschommelingen, gaat hout uitzetten of net krimpen. En dat heeft een impact op je volledige vloer.

Het voordeel van meerlagig parket is dat het gebruikte hout minder kan werken. Het zal dus minder uitzetten en krimpen. Daardoor is meerlagig parket interessant voor vloerverwarming.

 

Voordeel 3: een budgetvriendelijke oplossing

In vergelijking met massief parket is meerlagig parket vaak goedkoper. Natuurlijk bestaan hier uitzonderingen op, maar doorgaans kan je stellen dat meerlagig parket minder zwaar doorweegt op je portefeuille. Ben je dus op zoek naar een houten vloer, maar is je budget eerder beperkt? Dan is meerlagig parket zeker interessant.

 

Voordeel 4: een diepere kleur

Elke houtsoort heeft van nature een bepaalde kleur. Met olie of vernis kan je die kleur beïnvloeden, zodat de vloer helemaal past bij jouw smaak. Het voordeel van meerlagig parket is dat het hout vaak dieper gekleurd is. De volle 4 mm van de bovenste laag heeft een behandeling gekregen, waardoor je een intenser effect krijgt. Ben je dus op zoek naar een parket met een intense, diepe behandeling? Dan is meerlagig parket de oplossing.

 

Voordeel 5: planken zijn op voorhand geolied of gelakt

Bij meerlagig parket hoef je na plaatsing de planken niet meer te behandelen met lak of olie. Zo bespaar je heel wat tijd. Daarnaast kan je op meerlagig parket meer kleurtechnieken toepassen. Wil je een specialere kleurtechniek proberen op massief parket? Dan is de kans groot dat je aanzetten duidelijk ziet achteraf. Dat probleem heb je niet met meerlagig parket. Je kunt er dus creatiever mee uit de hoek komen.